elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Vabbvabbvabbvabb

Vardag Permalink1

Jaha, då kör vi vabb från och med nu och till juni. Åke är snorig men i övrigt frisk men på grund av rådande omständigheter ska man ju vara hemma tills symptomen blivit lite lindrigare. SÅ LESS och lite panikig över hur extremt lite lön jag kommer få nu framöver. Att vara ensamstående är verkligen inte kul ekonomiskt, särskilt inte under Covid.

I alla fall, ett väldigt enkelt tips när det kommer till vabb! Dela dagarna, om det går! Leif och jag gjorde det även när vi bodde ihop och försöker göra det i den mån det går även nu. Det är så jäkla skönt att få jobba ett par timmar per dag, att få komma ut och slippa känna att man inte hänger med i något som händer på jobbet.

Har för övrigt haft världens sämsta föräldravecka. Usel sömn, massa snor och typ 97% bråk. Har nästan gett upp flera gånger och gråtit ännu fler. Satan vilket jobb det är att ha barn och hur otroligt mycket mer bakslagen påverkar än framstegen. SÅ BRA GICK DET FÖR MIG ATT TÄNKA POSITIVT, HA!

Okej, ska vi försöka tänka positivt lite? Jag har lyckats träna hemmaträning tre dagar i rad! Sov bättre i natt än de två nätterna innan! Solen skiner! Åke är så glad idag! Jag ska ta ett bad nu! Sen ska jag jobba fem timmar! Sen är det helg!

Ha det fint!

#1 - - Elina:

Hej, jag har ingen erfarenhet av att vara ensamstående men däremot är jag 2-barnsmamma.. Att tex natta 2 barn som har olika behov och önskemål samtidigt som man ä trött själv, är verkligen något av det jobbigaste.. och att alltid ha barnen ihop är oxå energikrävande, man hinner inte prata till punkt med någon av dem innan den andra måste säga något, bara för att.. Min man och jag har därför valt att natta varsitt barn varannan natt och det har gjort nattningarna så mycket smidigare och vi försöker även dela upp barnen ibland så att endera av oss gör något på tu man hand med den andra osv.. Både man och ena barnet är morgonpigga, så bla tar min man ena sonen till förskolan redan vid 7-tiden, så att han får äta frukost där och min man komma tidigt till jobbet medans den andre sonen och jag får en lugnare morgon..
Vad jag vill komma fram till är om inte du och din exman kanske ska dela upp barnen några dagar i veckan, att du kanske har båda barnen under 4 dagar, ett av barnen 3 dagar, inget barn 4 dagar och det andra barnet 3 dagar? Ni får då ha något barn hos er merparten av dagarna, vilket jag antar att ni båda vill.. många dagar med bara ett barn och hinner då ge hen mer uppmärksamhet och ni får oxå lite andrum emellan.. Du/ni måste hitta en balans så att ni orkar med..

Till top