elisabethlindroth.se

- bara en blogg

DIY julpynt, för oss med små plånböcker!

Vardag Permalink10

Konsumtion är något väldigt knepigt för mig. Jag ser problemet med att hela tiden köpa nytt, samtidigt som jag dels gör det och dels jobbar på ett ställe som liksom går runt på att sälja saker.

Jag försöker tänka klokt och köpa smart, samtidigt som jag också försöker att inte hetsa för mycket här men ÄNDÅ vill tjäna lite pengar, ja men det är SVÅRT! Ju mer jag försöker förklara, desto mer krånglar jag in mig och det är nog ungefär där många av oss är, i krånglet.

När det kommer till prylar till mitt hem är jag däremot otroligt bra på att inte köpa nytt, så mycket går ju fixa till och göra om! Jag är ju inte julens ansikte utåt, det har jag gjort klart för er här innan MEN man gillar ju ändå att lysa upp mörkret, eller hur? Har svårt för allt som är FÖR juligt och kom då på att man ju faktiskt kan bestämma själv hur ens julpynt ska se ut!

Jag gav mig ut på jakt på loppisar och hittade denna ljusstake, komplett med hängande, små tomtar!

Började med att avlägsna lösa delar och måla ett lager grundfärg, i detta fall valde jag en spärrgrund, som är extra tålig mot genomslag av kvistar och gula toner.

Insåg när grundfärgen var så vit att ljusen var både gulnade och missfärgade. Klädde därför in den vackert i plastpåse:

Tog med den ut på balkongen och sprayade den med en vit sprayfärg jag hittade hemma i skåpen! På tal om skåpen, sedan grävde jag runt och letade efter färgburkar. Hade nämligen en idé till färg, ville så klart få ljusstaken att passa ihop med nya tapeten i köket!

Och kolla så fint det blev! Grön botten och ljusrosa till ljusen!

Den gröna kulören heter Northern mystic och den rosa Camilla Athena Pink Poetry.

GOOOOOD JUUUUL!

Eftersom jag hade allt jag behövde hemma kostade det här mig 45:- för staken och tid som jag haft eoner av pga hemma med hosta.

Vad tycker ni? Har ni några egna tips på enkla julpynt?

#1 - - Nina:

Idé! Köp begagnat och fixa så här eller liknande och sälj till oss läsare? Kasta ut en fråga om någon är intresserade? Kan ju iaf funka när du har tid över. Har du ingen tid = gör det inte. Kram :)

#2 - - Liza:

Så himla fin den blev 👌👌👌

#3 - - Elaine Börjesson:

Älskar din blogg, ditt sätt att skriva på - och älsk på färgerna i ditt kök. Blir ju tokigt inspirerad av namnet Camilla Athena Pink Poetry också, det smakar gott.

Hälsningar Elaine

#4 - - Elisabeth Lindroth:

Tack för fina ord, blir så glad!! Kram!

#5 - - Elisabeth Lindroth:

Tack snälla! <3

#6 - - Elisabeth Lindroth:

Oj, det har jag svårt att tro att folk vill. :) Men fin tanke!

#7 - - Sofia:

Så snygg den blev! Jag är helt insnöad på kransar, granris,tallris och enris +ljusslingor jag. Och små dekorationer med ljus, mossa, och kanske en ljusslinga😁

#8 - - Jenny:

Tack för inspiration! Göra om det som redan finns hemma men som kanske man tröttnat på eller ej funkar färgmässigt 👍🏻

#9 - - Annika:

Vilken fin ljusstake det blev!

#10 - - Hanna :

Hej!
Dina bilder syns inte på nya bloggen
Krya på dig!
Med vänlig hälsning,Hanna

Svar: Jag vet, skrev det i mitt senaste inlägg. 😊 Jobbar på det!
Elisabeth Lindroth

Till top