elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Drömtapet och pirriga planer

Vardag Permalink21

I samarbete med Boråstapeter

Som ni vet hänger jag varannan vecka hos min kille, Olle. Han bor inne i Skellefteå, uppe på ett berg som heter Vitberget, i ett fantastiskt 50-talshus. Som ni kanske också vet är jag en person med rätt så mycket energi, fart och eventuellt också en gnutta kreativitet. Just på grund av detta tog det inte direkt superlång tid innan Olle och jag började spåna på hur vi tillsammans kunde hjälpas åt att göra hans hus lite mysigare.

Det var dels dags för byten av sovrum mellan far och barn, dels rätt tomt och vitt överallt, vilket den fina husägaren kände sig lite trött på. Ganska snart blev spånandet verklighet och nu är två sovrum, en liten toa plus ett stort vardagsrum/matrum förändrade. Jag är livrädd för att vara en sån som bara kliver på och kör över min snälla kille med min smak och mina planer och har verkligen försökt få honom att ta beslut eller åtminstone vara med på alla beslut. Det är trots allt hans hus och han och hans barn som ska trivas här. Att jag tycker det är mysigt de veckor jag är här är så klart en enorm fördel också.

Vardagsrummet är uppdelat i två rum, där en inrymmer soffa och tv och den andra matbord. Alla väggar här var vita och många möbler av teak.

Vi började med att planera och kom fram till att det skulle vara fint med en färg i matsalsdelen och en annan i den andra. Olle var också sugen på att försöka byta ut de mörka möblerna, så vi började spana i säljgrupper på Facebook.

Så kom då dagen då Boråstapeter släppte sin nya kollektion, Falsterbo II och jag direkt såg tapeten Dahlia Garden. Skickade genast en bild till Olle och skrev något i stil med "den här i matsalen?", och räknade inte med att han skulle hänga på men han föll för den lika handlöst som jag.

När vi bestämt tapet eller färg i ett rum, blev det ändå lite enklare att välja något passande till det andra rummet och efter ett gäng provburkar hittade vi en grön kulör (otippat) som passade perfekt mot tapeten och som jag även målat med ett gäng gånger förr med stor framgång, nämligen Mizzle från Farrow & Ball (inlägg om kulören finns HÄR och HÄR)!

NOG BABBLAT! känner båda ni och jag nu tror jag. NU KÖR VI BILDERRRR! Vi börjar väl med förebild? Den är tyvärr extra deppig, då jag helt glömde fota innan vi tog bort allt som faktiskt gjorde rummet fint. Nu är det bara tomt och vitt men det är väl mer effektfullt med extra "ful" förebild?

Och så en efterbild va? Vi har ännu inte fått upp grejer på väggarna eller alla rätta möbler men det är ändå sååå fiiiiint!

Jag älskar att tapeten är så varm och mönstrad men ändå så jäkla enkel på något sätt.

Här ser ni även en skymt av den gröna väggen intill i kulören Mizzle som fan är snygg ÖVERALLT och JÄMT. Ni ser även krukan Johannes, som finns att köpa på mitt jobb. Hatar inte direkt att ha världens bästa inredningsavdelning där jag jobbar, plus färg, tapet och allt annat jag älskar.

Just på tal om inredning, färg och tapet. Jag får ofta frågor om just detta, både av läsare/följare och av bekanta, som vill ha tips och råd från mig. Det här är någonting jag fullkomligen ÄLSKAR att göra och anser mig faktiskt ha rätt lätt för men är också livrädd för att vara skrytig om det om det kanske inte stämmer?!?!

Hur som helst, jag har på sistone funderat på om jag faktiskt inte borde starta eget och börja ta på mig lite uppdrag. Börja enkelt och testa lite och kanske på sikt våga ta lite större steg. Vad tror ni, ni som ändå hängt med mig på måååånga projekt, är jag en helt galen person med storhetsvansinne eller skulle det kunna vara något? Snälla hjälp en ängslig själ!

Nu ska jag återgå till att ligga i en säng, scrolla på en telefon och kramas med min kille. Sånt man faktiskt får njuta av under en barnfri söndag med sin kärlek.

#1 - - Ammy:

Ja kör bara kör, jag skulle säkert behöva din hjälp framöver när vi flyttar

#2 - - Cecilia:

Kör, tycker det låter som en himla kul och bra idé!

#3 - - Louise M:

Sååå snyggt!
Tycker absolut att du borde satsa på detta!

#4 - - Lina:

Det kan väl vara värt ett försök! Låter ju fantastiskt om det kan funka och du verkar vara en bra kandidat för ett sådant jobb 😊

#5 - - Jenny:

Åh en toppenidé tycker jag 🙂. Har alltid imponerats av din skaparlust och förmåga att slutföra projekt. Jag tycker du är superduktig på att välja och matcha färger och möbler. Så jag hejar på dig 👌😃

#6 - - Linn:

Jag hade anlitat dig! Älskar dina kombinationer av färger och mönster!

#7 - - Marie:

En riktigt bra idé! Du är väldigt duktig på färg/mönster. Så jag säger kör!

#8 - - Cissi:

Absolut ska du prova det! Synd att du bor långt bort från mig men det kanske skulle kunna funka att skicka många foton på det rum man vill renovera (så du kan se hur det ser ut i olika ljus) och så han man få feedback utifrån det?!

#9 - - Jossan:

Kör! Tycker även att Cissis idé lät bra, om en bor på avstånd!

#10 - - J:

KÖÖÖR!!

#11 - - Elina Sandstedt:

JA!! Du är min förebild när det gäller kulörer! Gärna digital hjälp också, bor i sthlm. Kram och lycka till!❤️

#12 - - Lina:

Köööööör!! Och hjälp mig via Skype 🤓

#13 - - Jessica S:

Hello! Tycker det låter hur roligt som helst och här kommer ett tips. När jag slutade på Norran så ville jag frilansa men inte starta företag pga sårbarheten det innebär ekonomiskt och kom då i kontakt med frilans finans. Då kan man bedriva företagsverksamhet och fakturera utan att ha företag. Funkar för allt från fönsterputsning till reportage eller vad som. Du skickar faktura och frilans finans sköter allt administrativt och rapportering av skatt etc, mot en avgift på ca 5% av det fakturerade beloppet. Du har dina pengar inom ca 5 dagar från att du skickat din faktura. Perfekt om du vill kunna ta betalt och bedriva företag utan att ha ett företag och sätta dig i sitsen att inte kunna få sjuklön när du blir sjuk osv osv. Hör gärna av dig om du undrar över nåt. Olle har mitt nummer, eller så hör du av dig Messenger till mig❤️

#14 - - Kajsa:

Ja vilken bra idé! Gört!

#15 - - Jessica S:

Och det blev jättefint! Måste kika förbi nån dag och se det live. Du är duktig och det finns sååå mycket jag skulle vilja göra om hos mig, men tyvärr sätter ekonomin stopp för det, även om jag är bra på loppisfynda och renovera....och lustigt hur trender kommer och går. Hade det varit för typ 10-15 år sen hade efterbilden varit förebild...då skulle allt vara vitt vitt vitt...

#16 - - Jennifer:

Kör!!!!

#17 - - Linn:

Det låter fantastiskt! Säg till om du behöver hjälp med logga och sånt så bjuder jag på det <3

#18 - - Annika:

Blev jättesnyggt! Efter att bara ha sett bilden du la ut om att du tapetserat hos din kille så slog mig tanken att jag kanske ska våga fråga dig om du har tid och lust att tapetsera hemma hos oss till hösten. Och nu när jag läser på din blogg att du funderat att starta eget så säger jag bara: Kööööör!! Jag anlitar dig direkt!! 😊

#19 - - Linn:

Kööööööör!!! Hade anlitat dig på stört<3

#20 - - Cecilia Werner:

Hej!
Din blogg har fått mig att vilja måla ett rum i kulören Mizzle:)
Får jag lov att fråga om du använder dig av originalfärgen från Farrow and Ball eller om du använder annat färgmärke och ncs-kod? Och om det är det senare-är det i så fall s2005-G80y som gäller?
Vänliga hälsningar,
Cecilia
PS. Du inreder fantastiskt fint!

#21 - - Elisabeth Lindroth:

Hej! Förlåt för apsent svar! Använder mig av kulören Mizzle men har blandat den i de produkter som funnits där jag jobbat. Farrow & balls "katalog" ligger i vår brytmaskin, så det brukar inte vara några problem att hitta kulören! :)

Till top