elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Kulörer + före- och efterbilder!

Vardag Permalink5

Älskade ni, kan vi komma överens om att vi får vara lite ytliga på vissa ställen under dessa vidrigt mörka tider? Orkar inte sitta och analysera Corona här på bloggen, här tänker jag att vi kör på och fokuserar på det som är mindre viktigt men mer roligt!

Med det sagt, jag har ju inte visat er så mycket från min nya lägenhet! Det beror dels på att jag inte är klar och dels på att jag typ kraschade lite efter att ha målat konstant i flera veckor. MEN! I helgen blev jag äntligen klar, med målningen i alla fall, då jag till slut lyckades måla sista varvet i vardagsrummet. Just det rummet har varit det svåraste att få klart, både på grund av att det är störst men också för att jag inte hittade rätt kulör direkt.

Inser nu att jag kanske inte var världsbäst på att ta förebilder på alla rum men några har jag lyckats gräva fram, så jag tänker att vi kör? Kommer självklart visa mer när allt känns mer färdigt här hemma!

Först ut är det rum som saknar förebild, nämligen köket! Där satt det en enfärgad, grå tapet. Med tanke på att även köksinredningen är grå kände jag att lite färg absolut skulle pigga upp! Hade tack och lov över massor från när vi målade i Svarttjärn, så även här blev det kulören "Mizzle", från märket Farrow & Ball. ÄLSKAR DEN! Fin överallt och till allt!

Sen tittar vi på hallen! Den är rätt långsmal och på väggarna fanns både grov väv och släta delar, så det var rätt tungmålat. Så här såg det ut innan, även där en ljust grå kulör:

Är ju numera all for varma färger, så här blev det en beige-grå. Den heter "Angora Blanket" och är en kulör från Nordsjö.

I barnens rum var det en ljust grön tapet. Den var inte så hemsk alls men däremot var väggarna otroligt fulla med hål, så jag kände ändå att jag ville spackla igen dem och då blev det målning också.

Så här såg det ut innan, på bilden ser ni även en säng jag köpte till Gry som jag tyvärr fick sälja direkt pga platsbrist.

Nu är väggarna målade med "Krickelins dimblå", väldigt fin!

Sovrummet har jag ju visat innan men det får vara med ändå! Innan var det tapetserat med en ljusrosa tapet plus en glansig fondvägg. Låt oss titta!

Målade hela rummet, även garderoberna, med en kulör som heter "Rooibos 658" från Beckers. Lät golvlisterna vara kvar träfärgade, passar väldigt bra till väggfärgen!

Mot badrummet!! Det var målat ett gäng varv misstänker jag och väggarna pryddes av blommor. För att måla badrumsväggar krävs en hel del förberedelse och det finns inga garantier på att det kommer bli bra och sitta kvar på väggen. I våtrumsmattor som sätts på väggar och golv finns det mjukgörare, som i många fall inte alls vill bli målade. Det är dessutom sjukt mycket fett, shampo- och tvålrester och annat otäckt som sitter där som måste bort för att färgen ska fästa.

Att måla om badrum tänker jag är ett sätt att skjuta fram en rejäl renovering av det med ett par år, för till slut måste det göras ordentligt. Jag målade i alla fall med "Linne", en kulör från Jotun. Blev väldigt fräscht och fint!

Sist ut är det dags för vardagsrummet! Det rum som gäckat mig och fått mig att lite gå in i målarväggen. Men till slut vann jag, HAHAHAHA! Även där satt den där ljust rosa tapeten innan.

Först målade jag rummet i samma kulör som i hallen men insåg efter ett varv att det blev för ljust. Letade med ljus och lykta efter en lite mörkare och hittade till slut en! "Charleston Grey", även den från Farrow & Ball blev det. Här målade jag även golvsocklarna i samma kulör som väggarna!

Med tanke på att detta rum blev klart i fredags har jag inte så mycket att visa där än. Ska upp med hyllor och mer tavlor, så det kommer mer bilder inom kort!

Nu har ni fått se lite glimtar från alla rum i min lägenhet! Hoppas det var kul och att ni vill titta in hos mig snart igen!

Ta hand om er nu!

#1 - - Vanja:

SÅ, så fint! <3<3<3 ÄLSKAR färgen i vardagsrummet, magisk ju! ÄLSKARRRR också att du börjat blogga lite mer, allt du skriver är läsvärt. KRAM! :-D

#2 - - Hanna Boberg:

Så otroligt snyggt! Målar du på befintlig tapet, eller river du bort allt och börjar om från grunden? Har sett andra måla direkt på tapeter och det blir ju bra, men upplever att tapeten bli väldigt hård av färgen och nästan torr, och att ljudet i rummet förändras pga av det..?! 🤔

#3 - - L:

Vilken energi du har! Och så fint du gör.
Hur grundar du badrumsväggen?
Och vad heter den färgen mer exakt?
Jag ska definitivt härma din idé me badrummet :)

#4 - - Ida:

Du har sån känsla!! 😍

#5 - - Annika:

Vad mycket du har målat! Att du orkar måla rum efter rum sådär är riktigt imponerande. Själv var jag nöjd över att ha målat köket i sommarstugan, vilket var det enda jag målade på hela sommaren. Tycker att färgen i vardagsrummet var superfin!

Till top