elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Saker jag tänker på just nu

elisabethlindroth.se Permalink31
  • Hur dåligt samvete jag egentligen har för att jag är en usel mamma (ja, det är mammorna här) som inte fixat en sån jäkla Nisse-dörr. ÄR det på riktigt bara mammor som pysslar med det här och hur extremt utbrända blir ni av det? Och om det är kvinnorna som gör det, VARFÖR gör inte män det? Kom inte och säg för att det inte är kul, för det skulle inte jag heller tycka. Det roliga måste ju vara att se sina barn peppade inför jul och det tänker jag att både mor och far uppskattar? I vanlig ordning har jag väldigt svårt för högtider i kombination med sociala medier, de gör verkligen ingen nytta just då. Alla verkar så lyckliga, rika, väluppfostrade och bra på föräldring. OBS! Djupt impad av er som fixar med dessa små dörrar
  • Att jag måste googla hur man mediterar. Det var någon som tipsade mig när jag skrev om mina sömnproblem och det känns faktiskt rätt logiskt! Måste bara veta hur man gör.
  • När jag ändå googlar kan jag ju också söka på "treåring säger "vad sa du?" efter ALLT jag sagt, är selektiv hörsel obtoligt?" samt "Barn förstoppat av melatonin, HJÄLP!" 
  • Tänker på hur mycket jag har att skriva om, har tänkt skriva ett inlägg om hur Åke har det t.ex. Lite om hans dagar och hur han börjat kommunicera med PECS. Men det kräver så mycket av mig, både i tid och psyke. Det kommer!
  • Att jag om några dagar varit utan snus ett år och att det inte på något vis känns roligt. Saknar det.
  • Hur otroligt trött jag är. Jag har problem att somna på kvällen och Åke har problem att sova på morgonen, så idag gjorde han morgon 3.45. Fattar ärligt inte hur han klarar dagar på förskolan, själv är jag helt förstörd. 
  • Lite som att man alltid blir överraskad när mensen kommer, trots typ 25 år med den och tydliga symptom, blir jag alltid lika chockad över mörkret den här tiden. Vill typ krama mig själv som överlevt så många novembrar och decembrar. När ens barn vaknar före fyra är det GODE långt kvar tills dagsljus kan anas. Anas säger jag, för det är ju bara mörkgrått ute typ en timme innan det blir svart igen. Jag ä int bitter. På tal om mens, tyckte denna var lite kul att avsluta inlägget med, NÅGOT positivt! 
 
 

#1 - - Karin:

Jag hade inte tänkt ha en sån där nissedörr men i år när nästan inget av allt vanliga inför jul sker så har jag köpt en. Dock skrev nissen till barnen att det blir inte bus eller brev varje dag för att han hjälper då tomten att ordna inför julen. Jag orkar inte hålla på varje dag, men de dagarna som något skett (3 ggr hittills) har er verkligen uppskattats.
En av dessa har förberett av min sambo för att jag påtalade att jag bara ser mammor på Instagram som ordnar detta för sina barn. Hur många pappor tar initiativ till detta...?

I år behövs allt som kan skapa lite extra glädje när det med största sannolikhet blir ensamjul.

Svar: Ja det förstår jag. Den dagen mina barn mer om en sån dörr får jag kanske ge upp. Men än så länge räcker en chokladkalender 🙌🏼🙌🏼
Elisabeth Lindroth

#2 - - Emma:

Vi har ett Nisse-kryp i sockeln under köksön. Jag pysslar o styr inget med det. Hör och häpna, det är pappan i hemmet som gör det 🤭🤗

Svar: okej! Får kanske äta upp mina ord här! 😊
Elisabeth Lindroth

#3 - - Linda:

Jag får också ångest av alla dessa nisse-dörrar känns som att det är lika vanligt som att se Kalle Anka på julafton, försöker dock tänka att det bara är på Instagram och troligen många som inte pallar.

#4 - - Catrin:

Nej, Hej! Nej, jag har inte heller fixat Nisse-dörr, vet knappt vad det är eller innebär och orkar inte kolla upp. Köpt färdiga kalendrar, funkar fint 😊. Tänker att barnen inte har så höga krav egentligen. 💗🤗

#5 - - Hannah:

Blev direkt, av någon anledning, peppad att läsa om mörker och mens - så bra clickbait-ord tydligen! Men ja, med skillnaden att det här ju faktiskt var kul att läsa också. Vakna innan fyra låter helt hemskt, all heder till dig som klarar av att typ stå, äta och skriva saker.

#6 - - Sara:

Jag har hört mycket bra om Katten Chilla, avslappningsövningar! https://www.folkhalsan.fi/barn/professionella/lilla-chilla/avslappnade-fantasiresor/

#7 - - Ella:

Det här inlägget bara klickade med mig, älskar din blogg! ❤️ Så glad att du vill dela dina tankar på det här sättet.

Skrattade så högt åt mensbilden. Jag har ännu inte fått årets sista mens, men vilken dag som helst nu! 👏🩸

Och känner mig också som en usel julmamma som skitit i både nissedörr och julkalendern med små presenter och aktiviteter jag brukar fixa med till hela familjen. Men kände verkligen att orken INTE räckte till efter oändliga vobbardagar och allt annat man stått ut med det här året. Men nej, vi är faktiskt inte ett dugg usla!

Jag slutade snusa för över sex år sen nu och det känns fortfarande inte kul. Det är inte svårt att avstå eller så nu efter så lång tid, men det känns bara trist och jag skulle vilja börja igen men fyfan vad dumt och dyrt det skulle vara! Så starkt jobbat av dig, grattis till ett första snusfritt år, du klarar det! 👏❤️

Nu ska jag faktiskt också ge mig på att meditera lite innan läggdags. Använde sista slantarna av friskvårdsbidraget på Headspace-appen och är inne på dag tre nu 😌👌 Går lite trögt men räknar med zen vilken dag som helst nu 😅

#8 - - Anna:

Vi har inte heller någon Nisse-dörr. Pga jag orkar inte och kan inte tänka mig att min man gör det heller om han hade märkt fenomenet... Ingen hemmagjord paketkalender heller. Tycker det bara blir mer och mer för varje år med grejer man ”måste” ha och göra. Som att det inte är tillräckligt med stress och press inför jul. Sådär, rant avslutad. Tack för fina inlägg och ärlighet!

#9 - - Sandie :

Jag blev utbränd av nissen förra året!!!! Sambon hjälpte inte till en enda kväll med att förbereda för morgonens bus. Aldrig mer nisse här...

#10 - - Aa:

Här har du en till mamma med uselt samvete över den uteblivna nissedörren. Inte minst för att ungen ju får med sig från förskolan och på annat håll att detta är en grej. Känns PRECIS som skammen jag upplevde när barnet förra året får frågan på förskolan om jultomten kom till oss på julafton och stackarn kort och gott svara "nej".
Försöker intala mig att kärleken till sina barn inte sitter i prestationer som detta men det dåliga samvetet hänger kvar....

#11 - - Therese:

Åh den där nissedörren. 😑 Fick en av min svärmor. Full av förhoppning av att vara en sån där supermamma så satte jag upp den. Men det är en väldigt trött nisse som flyttat in hos oss. 2 hyss har han gjort hittills. För mamman i denna familjen orkar bara inte. Aldrig mer säger jag bara. Det blir en bra jul ändå.

#12 - - Johanna :

Hatar nissedörren djupt och innerligt! Vi brukar ha paketkalender men var sent ute och tänkte att Nisse-dörren kan man ju fixa dag till dag. Resultat: Somnar i soffan 80% av gångerna och måste hitta på ett jävla Nisse-bus 02.30 på natten.
Självklart är det bara jag som fixar med Nisse-dörr och ALL annan julstämning i huset....

#13 - - Lin:

Vår Nisse är på intet sätt regelbunden eller pålitlig! Han gör något när han har lust. Dörren superlimmar jag upp på väggen, när julen är slut drar jag bort den och tapeten åker såklart med varje år. Väggen är i sisådär skick nu alltså. Och nej, här är det såklart morsan som gör jul! Pappor är ju då och då en besvikelse ur föräldraaspekten. Bortsett från ”Lindas” man såklart, för han köpte faktiskt två julklappar i år OCH tvättade bilen.

#14 - - Susanne:

Ingen nissedörr här heller och det tycker inte vi ska ha dåligt samvete för. Finns tillräckligt mycket annat som ska styras med inför jul och mina barn är tillräckligt peppade ändå. Iaf 5-åringen, 2-åringen hakar mest på hans pepp 😅. Det där med "vad sa du" efter varje mening känner jag igen. Så höll min äldsta på också i den åldern och till viss del fortfarande. Driver mig till vansinne ibland eftersom jag veeet att han egentligen hör vad jag säger.

#15 - - Lin:

Vår Nisse är på intet sätt regelbunden eller pålitlig! Han gör något när han har lust. Dörren superlimmar jag upp på väggen, när julen är slut drar jag bort den och tapeten åker såklart med varje år. Väggen är i sisådär skick nu alltså. Och nej, här är det såklart morsan som gör jul! Pappor är ju då och då en besvikelse ur föräldraaspekten. Bortsett från ”Lindas” man såklart, för han köpte faktiskt två julklappar i år OCH tvättade bilen.

#16 - - Lin:

Vår Nisse är på intet sätt regelbunden eller pålitlig! Han gör något när han har lust. Dörren superlimmar jag upp på väggen, när julen är slut drar jag bort den och tapeten åker såklart med varje år. Väggen är i sisådär skick nu alltså. Och nej, här är det såklart morsan som gör jul! Pappor är ju då och då en besvikelse ur föräldraaspekten. Bortsett från ”Lindas” man såklart, för han köpte faktiskt två julklappar i år OCH tvättade bilen.

#17 - - Ullis:

Testat tyngdtäcke? Både till dig o Åke kanske. Min brorson på 9 år fick en helt annan sömn med täcket och själv har jag haft sömnproblem i en massa år, köpte ett för 2 månader sen och sover så grymt bra.

#18 - - Susanna:

Nej, jag fattar precis. Gör absolut Inte heller Nisse-dörr och fattar inte hur man ska palla hålla på med allt. Men så inser man att Inge faktiskt håller på med allt... några bakar med barnen, en annan är i skogen, en tredje pysslar och grejar... ingen gör Allt... bara vanliga additionsstressen...

#19 - - Malin:

Jag får ångest av alla Nissedörrar och hur i hela friden ska man komma på något nytt med det varenda dag. Nej gode gud, här får våra barn chokladkalendrar och de är väldigt nöjda med det. Varför ska vi vuxna sätta upp en massa orimliga krav med nissar överallt?
Apropå mens så skrattade jag lite för mig själv. Jag är nyss fyllda 38 och varje, jag menar VARJE gång mensen ska komma så blir man lika förvånad. Man är sur på allt och alla, tömmer chokladhyllan i affären och begriper inte varför och sen...ba...jaha...just det. Hahahha slutar aldrig förvåna mig själv 😂

#20 - - Ella:

Amen håller med i allt.. Vi har ingen nisse och den jävlen ska aldrig få flytta in o ta egergi, som ändå inte finns, från mitt liv.. Alvar fick en lös tand i går och det verkar hålla dom båda uppspelta fram till jul. Vi är grymma ändå utan allt det där "perfekta" gulliga blablabla. Du snäppet bättre dock för jag kommer aldrig sluta snusa heller... /grinchen, mom of the year

#21 - - Anna:

Ingen Nissedörr här heller. Orkar inte, hinner inte. Vi har julbakat, myser på och umgås och så har de varsin godiskalender samt vanliga tvkalendern. Det får vara gott så. <3

#22 - - Ewa:

Har aldrig förstått varför man ska ha en Nissedörr, och än mindre varför man skulle ha dåligt samvete för att man inte har en. Dom små miniatyrgrejerna som tydligen ska ligga på golvet skulle dessutom försvinna bland allt annat som ligger på mitt ostädade golv och skrotar. :-) Så kul att du är igång med blogg igen, hoppas det känns bra!

#23 - - Linda:

På tal om meditation, och boktips i ditt förra inlägg, så läste jag nyss ut "jag kan ha fel". Rekommenderar den VARMT. Den är underhållande, inspirerande, tröstande och gav mig många insikter.

#24 - - L.:

Nissedörr! Jag är mamma, jag sätter inte upp någon pga två orsaker 1. Brist på energi och engagemang. 2. Jag tycker att det är så förbaskat fult!

Jag förstår inte heller folk ba "Jag maxar julpyntet redan i november för att kunna mysa till nu när man bara är hemma! Jag tänker mer "Kan vi inte hoppa över den här månaden och stänga detta år för gott!"

Jag kanske är extra negg nu för att jag själv blev överraskad av mensen igår och den var som alltid ovälkommen...

#25 - - L.:

Nissedörr! Jag är mamma, jag sätter inte upp någon pga två orsaker 1. Brist på energi och engagemang. 2. Jag tycker att det är så förbaskat fult!

Jag förstår inte heller folk ba "Jag maxar julpyntet redan i november för att kunna mysa till nu när man bara är hemma! Jag tänker mer "Kan vi inte hoppa över den här månaden och stänga detta år för gott!"

Jag kanske är extra negg nu för att jag själv blev överraskad av mensen igår och den var som alltid ovälkommen...

Jag verkar också vara den enda som inte blir stressad av julen. Jag köper färdiga legokalendrar, julbakar inte eftersom alla mina bak blir fula och smakar skräp, köper hellre lite lussebullar. Pappan köper färdiga pepparkakshus-moduler som han limmar ihop med smältlim och barnen får pynta! Vi klär julgranen sätter upp lite julstjärnor och ser julfilmer och äter popcorn! Mina barn verkar ändå väldigt nöjda med våra decembrar!

När vi ska göra nått extra så gör vi "discobad", de badar som vanligt, vi släcker badrummet, en discolampa och lite musik, done! De blir rena och glada haha

#26 - - E:

Tänkte skaffa Nisse-dörr åt barnen, var peppad. Ändrade mig sen pga låg energi (och förmodligen usel moder). Men men, jul blir det ju ändå!

#27 - - Jenny:

Har aldrig ens hört talas om Nisse-dörr. Vad f-n är det? På riktigt!

#28 - - Veronica:

Jag vägrar att ha en nisse hemma hos mej! Bara tanken gör mej stressad, komm på bus, göra bus, städa bort efter bus..😪 mina barn (6år, 5år & 2år) har hittills inte önskat en även många dom känner har en nisse hemma! Vet inte ens om jag skulle skaffa en om dom fråga efter det.

Jag brukar göra kryssschema i december, skriver deras namn, gör 24 rutor. Så får dom kryssa eller sätta ett klistermärke varje dag fram till julafton. Det har varit väldigt uppskattat!

#29 - - Martina:

Har varken fixat adventskalender med småpresenter eller nisse. För jag pallade inte. Inget som min sambo och pappan till barnen ens tänker på borde finnas. När man drar alla andra projekt får man välja bort!

#30 - - Lotta Agholme :

Jag fattar inte heller hur folk orkar med nissedörrar. Eller paketkalendrar. Och då är vi två vuxna och två fullt fungerande barn. Men jobb, barn och träning tar liksom 100% av min tid. Och när barnen varje morgon är superpirriga över att se vilken form chokladen har i 10:- kalendern så känner jag att det är gott nog. MVH hon som fick en chokladkalendrar först i 20-års åldern.

#31 - - Sofia:

Min rssfeed hade tappat bort din blogg, så jag läser ikapp nu efter nattning av ungar där ingen av dem tydligen ville ligga ner och sova... 😒
Ingen nissekalender eller paketkalender här heller. Låter förskolan sköta Nissegrejen och äldsta (4år) har inte sagt något om det. Vi hade bara tvkalender + en uppdragskalender från Ica som yngste (2år) fick från förskolan - den uppskattade kidsen! Så blir he nå nästa år köper jag nån sån :)

Sedan känner jag _verkligen_ igen mig på att äldsta säger "va sa du?" efter att en sagt något - plus de gånger en upprepar samma sak lite högre... _mycket_ frustrerande! Dock verkar hörseln inte vara nå fel på när en säger "vill du ha glass" eller "godis?" med mycket lägre röst... 😒 håller tummarna på att det är en period... 😅

Till top