elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Grinchen loggar in

Allmänt Permalink2
Ber om ursäkt för min frånvaro men låt mig bara berätta om veckan som gått så kanske det kan förklara ett och annat:
 
  • KONSTANT huvudvärk, alltså typ hela tiden, varje dag. Nacken krånglar och gör mitt huvud ont och hela kroppen har varit ett enda stort värkmonster pga detta.
  • OERHÖRD tröttma. Att ha ont hela tiden gör inte under för energin. Har inte orkat göra något, jag som annars är som en ettrig ekorre hela tiden. Har bara velat sova, sova och vila.
  • Mensen från helvetet. Den kom inte bara flera dagar för tidigt, den hade också med sig typ hela årets mens i bagaget. 
  • Förstörd mage. Blir typ aldrig någonsin mätt. Äter och äter och när jag ätit är jag hungrig igen efter en timme. Idag åt jag en palt, blev SÅ mätt och trodde sen att jag hade magsjuka. Väl inne på toan hände detta:
SÅ, där har ni min vecka. När allt ska vara så julekoseligt (ja, jag har sett säsong två av "Hjem till jul" på Netflix, SE DEN). Har så klart reflekterad över om alla dessa saker kan vara symptom på covid också men tror faktiskt att det bara är symptom på en trött kropp som haft ett rätt tungt år, både på in- och utsida. 
 
Men för att väga upp detta kan jag väl göra en lista med saker som faktiskt är bra också? För allt är inte uselt.
 
  • Har ett barn som är så taggad på jul att det inte är klokt! Kanske låter som något självklart i andra föräldrars öron/ögon men Åke har inte alls koll på jul. Han är inte intresserad av julklappar eller presenter eller pratar om tomten. Gry tar igen det hundra gånger om och det gör att även en liten grinch som jag faktiskt får julkänslor.
  • Leif och jag har, efter snart ett års väntan, blivit beviljade omvårdnadsbidrag för Åke. Det handlar så klart inte bara om pengar, utan att man faktiskt får svart på vitt att det vi har på vissa vis är lite mer jobb än det andra har. Allt vi av olika anledningar måste ge upp och saker som är extra svåra, det här ger på något sätt lite mer pepp att kämpa på. Sen att Åke fyller sex år om typ två veckor är så sjukt att jag knappt kan ta in. Visst, jag orkar inte lyfta honom längre men vill ändå inte fatta att han är så stor! Älskade, bästa barn. 
  • Att jag, trots all pandemi, ska få fira jul med alla jag bryr mig om. Först uppesittarkväll med Olle och hans barn. Sen julafton med Leif och mina barn. Sen får vi se hur resten av julen blir, det finns nämligen julklappar som väntar på lite olika ställen. 
Hur ska ni alla fira jul detta märkliga år? Och vad har/ska ni ge er själva i julklapp? Jag suktar efter denna hoodie och dessa handskar (annonslänkar) från Carin Wester. Älskar att handskarna har fingrar inuti och hoodien är den perfekta. Stor och skön. 
 
Hoppas ni mår bra, nu tycker jag att den här veckan kan bli bättre än förra! 
 
#1 - - Karin :

Vantarna, bara köp dem! Jag unnade mig dem i höstas pga villhövde så mycket och har inte ångrat det en sekund. Något av det bästa som nånsin varit på mina händer.

#2 - - Louise :

All styrka till dig! Hoppas kroppen blir bättre snart💪Sådär såg mitt liv ut när jag hade hypertyreos (graves). Ingen sömn, ont i huvudet och ledvärk, extrem hunger, kass mage och lätt feber. Nu verkar ju covid-19 och den sjukdomen te sig liknande eftersom det är immunförsvaret som ballar ur.

Till top