elisabethlindroth.se

- bara en blogg

En hälsning från en rasande förälder

elisabethlindroth.se Permalink19
Jag tror inte att jag är ensam om att som förälder rasa ibland. När man lyckats ta de där lyckliga julbilderna, känt sig dålig för att alla andras julbilder verkade lyckligare och sprungit runt med Ikea-kassar med leksaker som ABSOLUT inte får tappas bort, mellan olika hem. När man i detalj suttit och klurat ut hur man ska få sina barn att sova på nätterna och inte hosta - utan framgång, när man försökt klippa naglar på dem men bara hunnit med en hand och när man blivit så jävla arg att man skriker: MEN FÖR I SATAN!!! till någon som är så ofantligt mycket yngre och i sin tur retat upp en genom att skrika precis som man själv gör.
 
När man känt den onda klumpen i halsen växa, märkt hur magen ibland bränns av stress och försummelse och när man till slut låter klumpen gå sönder och förvandlas till tusen miljarder tårar. När man till slut får klockan att kämpa sig fram till läggdags och man precis ska få smyga ut till sin efterlängtade egentid och man känner en liten hand med långa naglar på sin kind och en svag röst i mörkret som säger: Känns du dig lite mindre ledsen nu, mamma? Och tårarna, som man trodde var slut, blöter ner kudden som man ligger kvar på extra länge. För den där egentiden blev helt plötsligt mindre viktig när ens barn, som tidigare varit ens öppna sår, nu blev ens plåster, ens bandage, ens kryckor. Ens livlina. 
 
Och när man sen, när barnet inte alls verkar vilja sova, säger till det att om den inte somnar snart blir det faktiskt inget lördagsgodis. För man är inte mer perfekt förälder än så. Och man vill faktiskt ha lite tid att hämta sig. För imorgon, ja då börjar det om igen.
 
 
#1 - - Johanna :

😭😭😭Sååå fint skriver och så sant❤️

#2 - - Förälder :

Ärligt och väldigt fint. Den känslan är du inte ensam om, tack för att du delar med dig, då vet jag att jag inte är ensam.

#3 - - Förälder :

Ärligt och väldigt fint. Den känslan är du inte ensam om, tack för att du delar med dig, då vet jag att jag inte är ensam.

#4 - - Emma:

Så otroligt bra skrivet! Heja!

#5 - - Linda:

I feel you... Har bråkat mest hela julen med mina känns det som. Uselt mår man.

#6 - - Anna:

Du är inte ensam! <3

#7 - - Ida:

Tack för det inlägget som behövdes idag. ❤️

#8 - - Johanna:

Mitt i prick. Åh vad jag varit skör i dessa dagar och allt har bara runnit ut över barnen. Tack för att du delar.

#9 - - Annlo:

Så mycket igenkänning i detta.

#10 - - Emma:


Du är inte ensam ❤️
Aldrig förr har jag känt igen mig så starkt i en text skriven av någon annan..

#11 - - Anna:

Du är inte ensam, kan jag lova. Idag sa jag till min fyraåring som för tusende gången, kändes det som, frågade om hjälp med tvspelet, "men jag vet inte hur man gööör med det där jävla tvspelet!!" Efter en stund kom han och sa lugnt och sansat "mamma du sa "jävla tv-spel. Jag tycker faktiskt om tvspelet så jag tycker inte du ska säga så till mig". Asså fy fan vilken förälder man är 😭

#12 - - Mia:

Du är verkligen inte ensam och jag vet inte ens hur jag ska överleva jullovet. Skrek till min femåring ”men var TYST bara!!” Man känner sig ju inte som världens bästa mamma direkt.

#13 - - Hannah:

Så fint beskrivet! ❤️

#14 - - Madeleine:

Du är så långt ifrån ensam ! Fick ett bryt på min 5-åring en kväll & fick sedan så dåligt samvete och sammandragningar pga höggravid. Och där kom den lilla människan & frågade försiktigt hur det var med mig & jag fick ju svara att jag fick lite ont i magen men det var nog för att jag blev så upprörd. Då kanske du inte ska bli så upprörd mamma var svaret. Nej sant. Får väl andas mer & försöka att undvika de situationer som jag faktiskt inte orkar med alltid ♥️

#15 - - Emelie:

Det här. Det här är föräldraskap PÅ EN PINNJÄVEL. Slutklämmen du får in här, den som iaf jag känner lite i smyg, den får man sällan läsa om. Det är den arga biten och sen hur inget spelar nån roll när man är sams och barnen är gulliga eller sover eller så. Man vill ju ÄNDÅ smyga upp och fulscrolla och äta chips, själv.

#16 - - Isabel :

Så starkt skrivet. Jag har 4 barn mellan 1-7 år och jag trodde alltid att jag skulle bli världens bästa mamma men nu känner jag mig istället ofta som världens sämsta mamma.

Även fast jag vet att jag gett mina barn hela världen, allt och lite till så lyser just nu tålamodet med sin frånvaro och hoten haglar.

Ibland undrar jag om jag ens är en lämplig mamma för vissa dagar önskar jag att jag bara fick rymma hemifrån. Men så läser jag sånt här och känner "fan vad skönt. Det är inte bara mitt liv som är ett helvete" 😆 skämt å sido... Det är skönt att veta att det bara är såhär tufft det är att ha småbarn. Det är okej att jag ibland inte kan sansa alla mina känslor inför barnen. Jag tror faktiskt att de kommer förstå mig dagen de for egna barn. Den tanken tröstar mig ganska mycket nu.

#17 - - Maria :

Gud så fint du skriver 💕

#18 - - Elisabeth:

Precis så har jag gjort tusen gånger. Senast igår. Vissa dagar håller man ihop bättre än andra.
Träffande beskrivning av mammalivet.
Håll ut! Du är inte ensam. 💜.
Hej dej! Heja!

#19 - - Malin:

GUD vad skönt att jag inte är ensam om att känna så där!

Till top