elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Bra böcker jag läst under året som varit

Allmänt Permalink7
Inlägget innehåller annonslänkar
 
Nu är snart detta märkliga år till ända och i vanlig ordning börjar man väl kolla tillbaka och se vad fan man gjort egentligen. Jag har läst en hel del och tänkte att varför inte dela med mig av mina lästips? Det är en salig blandning och jag länkar till alla så klart, så ni kan läsa mer ingående om dem på egen hand. Men alla dessa är böcker jag gillat och tagit mig igenom utan problem, slutar alltid läsa om en bok inte sätter igång saker i mig. Jag läser ungefär hälften av alla böcker på engelska, dels för att hålla igång det gamla språket lite och dels för att trötta ut hjärnan mer (läs förra inlägget om min pigga hjärna vid sänggående). Kommer dock länka både till svenska och engelska versioner i de fall jag läst på utrikiska!
 
Liane Moriarty skriver så bra tycker jag! Enkelt språk men alltid en sån jäkla snabb berättelse och ofta rätt oväntade vändningar i slutet. 
 
Nio olika personer hamnar på samma kurort, där de av olika anledningar är för att "läka". Ledaren på stället, Masha, är minst sagt underlig och efter ett tag inser gästerna att saker inte riktigt står rätt till. 
 
 
Alltså denna bok var så bra, så skrämmande, läskig, intressant, lärorik och också baserad på en verklig uppväxt. Tara växer upp vid ett berg i Idaho, de är mormoner och lever väldigt isolerade. Ingen skola, inga sjukhus och ingen koll på världen utanför. 
 
Hon skriver så gripande om den hemska barndomen, hur svårt och vidrigt det är att bryta sig loss och fick mig helt att fastna. LÄS!
 
 
Gillade denna bok mycket på grund av att den handlar om två tonåringar i ett fattigt bostadsområde i Italien. Hur ett vackert land, som för oss kan tyckas så exotiskt, ändå kan vara så mörkt. De två bästa kompisarna är på väg att växa upp men så mycket kommer i vägen. Otroligt dramatiskt skriven och fångar verkligen tonårslivet, plus beskriver fruktansvärda hemförhållanden, osäkra känslor och fantasier. 
 
 
Alicia lever ett perfekt liv, hon är en känd konstnär gift med en fotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster i London. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering - och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia - den tysta patienten - ökänd.
 
Ni hör ju! SÅ SPÄNNANDE! 
 
 
Måste jag ens skriva något om de här böckerna? Läste den sista i år och ja, jag sällar mig till hyllningskören. Denna svit med alla tre böcker är typ en obligatorisk julklapp till dig själv och ungefär alla i din omgivning.
 
 
Kanske är sist på bollen här men alltså denna bokserie?! Jag har levt med och i den under hela min sjukdomsmånad och är precis i slutet av fjärde och sista boken. 
 
Det är mat, det är vänskap, det är familjestrul, det är coola hus, intressant personer, kärlek, gulliga djur, otroliga relationer och det är EN SÅN FEELGOOD att det inte är klokt! Lägg också till att jag grät som ett litet barn under en period i en av böckerna, så har dessa böcker liksom allt. Som att få fly sitt liv ett tag och spendera tiden i någon form av låtsas-mys-land. Vad passar egentligen bättre än att spendera jul- och nyår med dessa? Mysigare sällskap är svårt att hitta!
 
 
Oj! Nu har jag i vanlig Elisabeth-ordning babblat på mycket längre än jag tänkt och jag har inte tipsat om alla böcker ändå... Får göra ett nytt inlägg inom en snar framtid!
 
Nu: lägga mig och läsa
#1 - - Linda :

Bra tip! Sugen på flera av dem, särskilt den educated! Jag vill tipsa om outlander serien av diana gabaldon (som tv-serien är baserad på).

Du behöver inte ursäkta "långa inlägg" tycker jag. De får gärna va längre!

Svar: Tack för tips!! ❤️
Elisabeth Lindroth

#2 - - Cornelia:

Alltså Rosengädda-serien ❤️❤️❤️ Läste den förra sommaren när jag mådde skit rent ut sagt, som ett välgörande plåster i allt elände.

Svar: Ja det är som att fly från sitt liv en stund ❤️❤️
Elisabeth Lindroth

#3 - - Jenny:

Så mycket böcker, och så lite tid! Tack för tipsen. Måste lägga till Allt jag fått lära mig på min att-läsa-lista.

#4 - - Anna:

Åh, så bra med boktips! Jag känner verkligen att jag behöver en feelgood-bok, och att få tips om en hel serie är ju toppen! Hoppas att de finns att lyssna på också, med en treåring och en sjumånaders finns det inte så mycket tid att faktiskt sätta sig ner med en bok.

#5 - - Nina:

Så bra med lästips, hade läst de två första och önskat mig serien av Karin smirnoff men resten ska jag definitivt kika på!

#6 - - C:

Tack för tips på böcker !
Många jag inte läst (eller lyssnat på )
Jag gillade också Rosengädda serien väldigt mycket . Emma Hamberg har ju skrivit manus till tv serien Sommaren 85 som också var väldigt bra . Tips på en bra serie 😀

#7 - - C:

Tack för tips på böcker !
Många jag inte läst (eller lyssnat på )
Jag gillade också Rosengädda serien väldigt mycket . Emma Hamberg har ju skrivit manus till tv serien Sommaren 85 som också var väldigt bra . Tips på en bra serie 😀

Till top