elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Typ en diagnos

Vardag Permalink4

Idag är en sån dag när jag nog aldrig hade bloggat om jag inte hade bestämt mig för att göra det varje dag. Allt har varit sådär rörigt, stressigt och lite allmänt trökigt idag. Känner mest för att ligga och spela mobil-spel hela kvällen med en podd i öronen men nu när jag väl börjat känns det ändå som att detta ska gå vägen.

Berättade ju igår om att jag gått hos en psykolog ett par månader. Idag var jag där igen och jag kände faktiskt redan innan att jag, efter en ofrivillig paus pga sjukdom, inte var i lika stort behov längre. Kunde nog inte sätta fingret på känslan innan men direkt jag satte mig i stolen där inne var det som att jag kände "men varför sitter jag här?". Även psykologen märkte av samma sak och vi kom tillsammans fram till att jag nog ska fortsätta ta paus från honom. Känns det tungt igen i framtiden bokar jag tid igen men just nu känns livet i stort ändå väldigt mycket bättre än för två månader sedan.

Något vi också kommit fram till under de månader som vi träffats, är att jag mest troligt har adhd. Det är ingenting jag egentligen tänkt på förrän på senare tid och när jag fick prata med ett proffs var det som att allt föll på plats. Har gjort en del tester men eftersom jag är så pass fungerande i livet känner jag inte att jag behöver utredas och få en diagnos på papper. Bara att jag öppnat dörren till tanken har förklarat så mycket för mig. Varför min hjärna aldrig stannar, varför jag har svårt att ta instruktioner och varför jag ALLTID är stressad och har bråttom.

Jag tror att även denna insikt har gjort att mitt behov av terapi har minskat. Det är som att jag fått en helt ny bild av mig själv på något vis. Nu fattas bara att försöka att aktivt stressa ner. SÅ LÄTT! (hehe) Fick några dagliga övningar av psykologen som jag ska utmana mig med. Några av dem var faktiskt rätt intressanta, vad sägs om:

"Ta en promenad under 30-60 minuter. Tänk på att gå avslappnat och långsamt." Så träffande! Jag går alltid jävlart i MAX-tempo, som att jag är jagad av självaste döden. Inte underligt att kroppen alltid upplever stress?

"Ägna dina måltider din fulla uppmärksamhet. Känn smaker och dofter." Mvh, äter alla måltider vid köksbänken och hinner inte känna smaken förrän maten är i magen.

"Lyssna på musik i 30 minuter. Gör ingenting annat under tiden." Känns ju typ omöjligt?

Nåja, det känns som att arbetet med sig själv aldrig sinar och tur är väl det, så trist att vara klar ju!

Nu ska jag ägna resten av kvällen (max en halvtimme innan jag slocknar snett efter 21) åt att spela mobilspel. Tack för att ni läser, kul att ni verkar vara ett gäng som kikar in och uppskattar mitt dravlande!

P.S. Jag vill slänga in en brasklapp här angående min "dåliga" dag. Den är så klart fantastiskt jämfört med många andras dag. Denna jävla corona kommer närmare hela tiden, den ger sig på folkkära programledare och hederliga Burträskare. Det är en så fruktansvärt läskig och märklig tid men som jag skrev tidigare, bloggen får vara lite av en fristad från sånt som det skrivs om på alla andra platser.

Ta hand om er!

#1 - - Sofia Öst:

Har saknat dina uppdateringar o är glad att kunna följa dig igen! Inspirerande (eller liknande ord mvh/trött) att läsa att en "enkel" insikt lett dig framåt och fått dig att må bättre.

#2 - - Anette:

Kan bara säga - Bästa du! 💖

#3 - - Nathalie:

Men åh vilka bra övningar! De borde nog de flesta av oss träna på!

#4 - - Anna:

Hahaha, fick en liknande övning när jag gick på stressrehab. Att ta en akta promenad och stanna upp och bara stå stilla i en minut. Kan säga att kroppen kämpade emot första veckorna! ”Vadå, ska vi bara stå här??! Helt stilla??! Ta fram mobilen iaf mänscha!!” 😂

Till top