elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Nöjd, nöjdare, tröttast

Vardag Permalink5

Det är så mycket jag egentligen vill förklara och berätta för er men eftersom jag vill hålla en stor del av Åke utanför bloggen är det svårt. Men att ha ett barn med autism är också rätt svårt, särskilt när man är ensam och dessutom har ett till barn. Detta har inneburit att jag under mina barnveckor ofrivilligt varit rätt isolerad här hemma, då det ibland känts som en omöjlighet att bara ta sig utanför dörren med båda två, eftersom jag aldrig vet vilket håll Åke kan springa åt, utan att kolla efter trafik eller vattendrag och liknande.

Jag tror att en del av min isolering också beror på att min stressnivå varit mycket högre än min stresströskel pallat av under den sista tiden och att jag helt enkelt valt att inte utsätta mig själv för mer saker som gör att min stackars kaninpuls tvingats upp i omänskliga nivåer.

MEN, jag vet inte vad det beror på, om det är våren, solen, att jag mår bättre och att vi alla tre vaknade upp på ett grymt humör idag men mitt på dagen åkte vi på äventyr! Det kan tyckas ynkligt för er andra föräldrar som läser men att bara åka en ny bilväg kan ibland vara omöjligt för en person med autism. ALLT är lite mer spännande helt enkelt.

Vi styrde kosan mot staden, där vi bestämt oss för ännu en utmaning, nämligen att hälsa på min kille och hans barn. Detta innebar två nya saker för Åke, ett nytt hus och två nya barn att träffa. Gry har träffat dem och varit där förr och Åke har träffat Olle innan men platsen och de andra barnen var nya. MYCKET spänning för oss alla, jag kan säga att mina muskler varit rätt stenhårda i axlarna idag.

HUR SOM HELST! Det här skulle ju bli kort hade jag tänkt för jag är SÅ TRÖTTTTT!

Vi kom fram efter en helt tyst och lugn bilresa. Åke gick direkt in i huset utan några som helst bekymmer och kramade båda barnen inom fem minuter. Sen var vi där flera timmar utan några som helst problem och jag är typ lite i chock än? Sen precis när vi skulle äta gick det dock inte längre och vi fick åka hem men då hade vi helt klart överträffat ALLA förväntningar! Jag hade tänkt att om jag ens får ut honom ur bilen och till en närliggande lekpark hade jag varit nöjd. Där låg liksom ribban.

Båda barnen somnade rätt sent ikväll, båda helt uppvarvade, eller så känner de av deras mammas högvarv men JISSES så stolt jag är över mig själv, min underbara lilla Gry som är så självklar överallt men allra mest ÅKE! Alltså, jag är så imponerad och glad över att få vara hans mamma och få bli överraskad och glad gång på gång när han visar hur sjukt häftig han är.

Åke och jag tog en liten promenad själva idag när de andra var i lekparken.

Och med DE orden slänger jag igen datorn och kryper ner i sängen bredvid snarkande barn. För nu är mamma trött.

#1 - - linnea:

Fint!

#2 - - Lena:

Så roligt och härligt att du skriver igen, så spännande o få följa ditt liv <3

#3 - - Jessica S:

Så fint att det blev en bra dag! Och jag kan säga att jag förstår dig i din trötthet. Jag har inget barn med diagnos men har brottats med utmattning och en hel djupa sår och svek sedan 2010. När jag är själv med barnen orkade jag inte heller åka iväg ofta. Och än idag, trots att jag inte lever ensam nu så innebär en dag på stranden med familjen att jag i 9 fall av 10 ligger helt utslagen dagen efter. Jag har bra perioder också men oftast är juss å pass ovanför vattenytan och kippar efter andan. En del säger: ”men det är ju bara göra det som ska göras”. Men om att plocka ur diskmaskinen är som att springa ett marathon är det inte ”så bara”. Det jag upplever jobbigast är att kraften sällan räcker till att göra det jag mår bra av. Och att glädjen till det jag tycker om inte riktigt finns. Låter ju som att jag är deprimerad men jag känner mig rätt tillfreds med livet och har en klippa till sambo men utmattningen gör mig till en annan människa i perioder. Och ligger och skaver emellanåt. Jobbigast är nog att aldrig riktigt veta när svackorna kommer och tårarna börjar bränna. Men har lärt mig att mycket handlar om acceptans och vara här och nu. Och se det man HAR. Leta det goda i allt ändå. Det övar jag på varje dag. Livet är tufft och det finns dagar då jag tvivlar på om jag någonsin kommer orka hela vägen fram. Men tänker sen: ”det kanske ska vara så här, jag behöver inte prestera mer än det jag orkar, kanske till och med mindre än jag orkar för att ha kraft kvar till återhämtning”. En ständig balansgång. Kram till dig💕

#4 - - Lisa:

Det är så lyxigt att du skriver var dag!

Tack 😊

#5 - - Linnéa:

Åh sådan igenkänning! Vilken hjälte han är! Är själv en npf-mamma och förstår precis vilka utmaningar en står inför vad gäller råddandet med nya grejer. Känns fint att få läsa och känna igen sig. Ofta känns det ju väldigt ensamt, eftersom, precis som du skriver, utmaningarna kan kännas ynkliga för andra föräldrar. Så tack! Och heja er!

Till top