elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Mittwoch

Vardag Permalink6

Hemma på lunch. Denna vecka jobbar jag 7-16 och har då tidig rast och idag är den ännu tidigare eftersom jag ska hinna tillbaka i tid så att Gry kan vara med mig där under tiden Åke och Leif är hos tandläkaren. Det är en del som ska pusslas med, både när Corona berövar oss från barnvakterna och när vi har barnen varannan vecka.

Hur som helst, otroligt skönt att bo en millimeter från jobbet när det kommer till att kunna kila hem på en minut. Har en timmes rast och hinner göra så himla mycket, särskilt de veckor jag har barnen. Då kan jag städa undan, hänga tvätt, vila ibland och det har även hänt att jag tagit en dusch när jag inte hunnit få in det innan. Den här lunchen ska jag faktiskt passa på att vila en liten stund. Satt precis och hade en webbutbildning på jobbet och höll på att slockna flera gånger, så några minuters blundning får det bli, från och med....NU!

Dagens kontor, som influencers brukar skriva:

Nu är det kväll, eller klockan 18.24 kanske bara klassas som kväll när man är småbarnsförälder? Hur som helst, barnen är här! Det är full fart, Åke vill ha banan, Gry vill ha chips och glass. Jag ger dem allt jag kan och försöker lura dem med nyttigare alternativ. Går SÅDÄR.

Ska försöka få isäng barnen i tid, brukar försöka börja strax efter sju. Åke somnar alltid först i underslafen i deras rum och under tiden får Gry ligga i min säng med en padda. Ej optimalt men Åke är mer kvällstrött och för att få honom att sova måste jag få Gry att inte störa, så just nu för det vara så.

När (OM?!) barnen somnat, brukar vara strax efter åtta, ska jag sätta mig och ta mig an läxan från min psykolog. Jag har gått i terapi för första gången någonsin nu sedan februari, då jag kraschade lite. Just nu jobbar vi rätt hårt med min kassa självkänsla och det är både svinjobbigt och sjukt intressant. Pass på för klyscha nu, men det är verkligen värt att söka hjälp och jag tror att alla behöver prata med någon ibland. Jag fick till sist hjälp via vårdcentralen och slipper även betala sjuttitusen för varje besök.

Typiskt mig som person även det här med att göra läxan kvällen innan. Har haft över en månad på mig nu. Någon mer som är likadan?

Nu ska jag tvångsborsta tänder, tvångskissa barn och tvångsbrotta ner dem i säng. Önska mig lycka till, så hörs vi igen imorgon!

#1 - - Hannah:

Så bra med terapi! Och via vc hurra! Jag och min man ska testa kommunens familjeterapi har vi tänkt, eftersom vi inte har råd med psykolog-parterapi. Den är gratis och det lät bra så jag håller tummarna, både att den ska vara bra och för oss (tror jag). Prata med någon är alltid bra tror jag med! Ibland tror jag att min hjärna kan vara den någon, men det kan den inte.

Ursäkta svammelkommentar! Jag blir visst översocial även på internet nuförtiden med social distans osv.

Jag gillar att läsa din blogg!

#2 - - E:

Tycker du är så himla stark och verkar ha kommit så långt med allt! Jag har börjat inse att det är min relation som inte gör mig lycklig här i livet, samtidigt som jag inte vill lämna den på grund av små barn. Det känns inte alls som att vi skulle kunna komma överens vid en separation och jag litar tyvärr inte på min sambo. Vågar inte prata med nån i min närhet om det här så det känns så ensamt. Vad gör man?

#3 - - Jennifer:

Älskar dina inlägg! Uppåt och neråt, precis som livet ❤ Du gör det så jäkla bra! Älskar också att du börjat om att blogga tätare igen. Kram!

#4 - - Elisabeth Lindroth:

Tack snälla! Kram!

#5 - - Elisabeth Lindroth:

Oj, så knepig situation. Vet inte vad jag ska ge för tips, förutom att prata med någon. Antingen någon du litar på eller någon helt ny, alltså en terapeut eller liknande. Önskar dig all lycka till! Kram och kärlek!

#6 - - Elisabeth Lindroth:

Hahaha, gillar svammelkommentarer! Familjeterapi låter alla tiders, det kommer bli grymt!

Till top