elisabethlindroth.se

- bara en blogg

En tisdagslista

Vardag Permalink4
Hittade en rolig lista hos grymma Sandra Beijer som jag tänkte tjuva! Vad köpte du senast? Chips! Samt klassisk panikhandling till middagen efter jobbet. Hur lång är du? 168 tror jag? Mäter mig aldrig ju? Vad stod det i ditt senaste sms? Kanske det mest oromantiska smsandet mellan mig och Leif när jag var på väg hem från jobbet. "Kvarnr" är kort för grannbyn pga ville inte skriva mer när jag körde bil. Vad gillar du mest med dig själv? Att jag är ganska snäll? Att jag är rätt energisk och gillar att peppa folk. Vad gillar du minst med dig själv? ÅHHHH, det är alldeles för mycket! Men mest att jag är sjukt osäker, rätt slarvig och ganska fladdrig som person. Är dålig på att njuta av HäR oCh Nu. Har du söndagsångest? ALDRIG! Älskar att jobba och anser att när man har småbarn är dagarna oftast rätt likadana MEN söndagarna brukar vara göttigast. Vilka städer har du bott i? Skellefteå, Umeå och Göteborg. Lite fjuttigt? Och Svarttjärn så klart, bästa staden. Lyssnar du på poddar? Vilka? Lyssnar typ på podd direkt jag får chansen, älskar't! Det är verkligen min avslappningsmetod i livet. Just nu lyssnar jag mest på:
  • Brita & Parisa - ny favvo!
  • Fördomspodden
  • Dokumentärer - P1-P3-P4+musikdokumentär
  • Skäringer och Mannheimer (fast tycker de börjar bli liiiite trista?)
  • Veckans bläcka!
  • Hanapees båda poddar beroende på gäst
Tar gärna emot tips på fler! Låt på huvudet just nu? Har knappt lyssnat på musik på år och dagar, nu är det mest barnlåtar som snurrar runt. Är du en ringare eller smsare? SMSARE! Har så lite tid och usel mottagning i huset, så jag skriver helst sms, Messenger eller Whatsapp. Pratar endast med ett fåtal i telefon, blir mest livrädd när det ringer nu pga tror det är förskolan. När går du och lägger dig? Vi brukar röra oss mot övervåningen vid 22-tiden men jag somnar oftast en timme senare. Vad är det modigaste du gjort? Startat eget företag, bli gravid igen efter tvillingarna och att skriva blogginlägget om övergreppet jag blev utsatt för. Det var läskigt. Har du någon gång åkt ambulans? Nej, tack och lov! Har du haft urinvägsinfektion någon gång? Hahahah, HAR JAG?! Har haft det så många gånger att jag nästan blev immun mot penicillin. Efter många svängar kom sjukvården till sist fram till att mina eviga problem berodde på en vridning i korsryggen, så efter behandling har jag aldrig haft problem! Hur många kuddar sover du med? Har fortfarande inte hittat rätt. Testar olika, låga, höga, mjuka, hårda men just nu är jag mest bara glad över att få vila huvudet på något. Har även ofta en kudde mellan knäna, något jag haft sedan ovan nämnda vridna korsrygg. Äter du några vitaminer/kosttillskott? Fick d-vitamin av mamma som jag ibland knaprar, annars inget. Tar gärna emot bra supertips även här! Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du? Läste tyska sex år, kan alltså typ beställa mat på mycket hövligt vis, samt fråga om vägen. Hade mvg dock! Kan även engelska, så länge jag inte får en engelsktalande kund på jobbet, då tappar jag all kunskap. "Weelllll, alltså, it is, typ..." Vad har du för ringsignal på telefonen? Har sällan ljud på men när det ringer hörs introt från amerikanska "The office", BÄSTA SERIEN som vi faktiskt ser igen just nu. Go to-mat som alltid är gott? Sparrispasta! Hur ofta tvättar du håret? En gång i veckan. Mitt hår blir aldrig fett, snarare bara ännu mer torrt fnöske. Hur uppvaktar man dig? Jag gillar att få mycket uppmärksamhet från den jag är ihop med. Att vara nykär är så fint, man ser den andra som ett perfekt exempel av en människa. Jag minns att jag sa till Leif i början att jag aldrig vill bli "gamm-kär" (motsatsen till nykär?) och jag tycker att vi håller det ganska bra. Visst, det är seeegt och suuurt mycket men Leif ger mig precis den uppmärksamhet jag behöver. Jag vill känna mig viktig helt enkelt!      
#1 - - mdotter:

Läst någonstans att man bör kombinera D med magnesium och K2 för bästa upptag.
Äter även folsyra och Collagen. Utöver proteinpulver och kreatin 😘💪🏻

#2 - - Jenny:

Läste (för första gången) inlägget om vad du blivit utsatt för. Det är så sorgligt att vi lever i ett samhälle där vi inte omedelbart tänker att vi blivit utsatta för övergrepp och att hjälp finns att få. Är själv en hyfsat klipsk och stark person
- Hur kombinerar man den bilden med att man är ett våldtäktsoffer?! Det tog mig flera år och metoo-rörelsen för att riktigt förstå och acceptera att jag blivit våldtagen av min pojkvän (numera ex sedan många år), detta trots att han gjort sig skyldig till sådant tidigare. Någonstans köpte jag att han inte hade våldtagit mig och en person tidigare för att han inte upplevde att han gjort det (för att han är fullkomligt empatilös men det ville jag inte riktigt inse då) och hittade bortförklaringar. Har inte anmält pga känns inte lönt och vill inte riskera problem kring det gemensamma barnet. Blir förbannad, uppgiven och förskräckt över hur många vi är som fått lära oss att ta ansvar för killars skitbeteende och lägga skulden på oss själva, ofta utan att reflektera över det eftersom vi manipulerats till det på så många sätt genom skola, filmer, rättssystemet och så vidare. Vi är värda så mycket mer!
Och ja, varför ska det egentligen vara så svårt att hitta sköna kuddar?! Köpte själv en gravidkudde senast - bästa hittills trots att jag inte är det minsta gravid

#3 - - Jenny:

Tips på poddlyssning:
-Billgren Wood
- Inredningspodden
-P3 Historia

#4 - - Frida:

Sån rolig lista! Kul med tips på både poddar och serie! Ha en fin dag 🌞

Till top