elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Nytt klipp + allmänt gnäll

Youtube Permalink6
Först och främst, TACK till er som tagit er tid att kommentera och trycka på hjärtat på gårdagens inlägg. Jag är själv en person som lämnar kommentarer alldeles för sällan, både på blogg och Instagram och jag förstår också att min glesa uppdatering har fört med sig att färre lämnar spår här men att ni kikar in och läser gör mig OHERHÖRT glad! Det är väl också det enda jag är glad över nu, för i natt fick Åke magsjuka. KAN det ens vara så här, att jag och Gry hade det för en vecka sedan och Åke nu? FÅR DET ENS VARA SÅ HÄR?! Den här veckan som dessutom är så full med saker för oss båda, det känns som att vi aldrig mer kommer få en hel lön igen. Ni andra som läser, har ni/era barn klarat er över vintern utan sjukdomar? KAN man ens göra det? Finns det någon enda chans att vi är klara med det här nu? Minns att jag skrev för några månader sedan att jag bara gick och väntade på samtalet från förskolan och nu har de kommit ett gäng gånger. Vi tvättar kuddar, sängkläder och täcken i en rasande fart och klorinet flyger över huset. Blä, snacka om att den omtalade vabruari sträcker sig extra långt i år, men så är det ju lite som att vi bad om det, som lät båda barnen börja förskolan denna vinter. De har ju varit hemma och skyddade från en hel del smittor ett tag, så klart måste de gå igenom allt. MEN ÄNDÅ! Nu väntar typ sju nätter MINST av att sova på helspänn och vara redo med handdukar, plastad frotté och allehanda prylar. MED DET SAGT, vi har gjort ett nytt klipp på Youtube! Vi tänker kämpa på med detta, det är framför allt så himla kul att göra och att gå tillbaka och kolla på sen! Att det finns människor som vill kolla är ju så klart en enorm bonus. Har ni önskemål på vad ni vill se är det bara att hojta och prenumerera gärna på kanalen så ser ni när nya klipp kommer ut! NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR EN FORTSATT FRISK APRIL, okej?
#1 - - linnea:

fint klipp! älskar att ni bestämt att detta ska komma varje vecka och fullföljer!

#2 - - Lisa:

Hej!
För några år sedan så hade vi magsjuka tre ggr från februari till april och det var alltid samma ordning. Först sonen, en vecka senare maken och när vi trodde det var över så åkte jag dit. För oss tog det tre veckor innan det var över varje gång vi fick magsjuka, så vi började hålla sonen hemma när det var som värst. Vi bad personalen ringa om det gick magsjuka så skulle vi försöka lösa det på annat sätt bara för att slippa magsjuka. Vi slutade vara på Leos under december-april och vi var såå noga med att tvätta händerna. Nu har han ju aldrig behövt vara på förskolan på heltid och därför har det fungerat rätt bra för oss :)

#3 - - Annika:

Våra barn har varit sjuka till och från hela våren. Inte bara magsjuka, utan feber och förkylning också. Har en som närmar sig fem år och en som är två, otroligt vad mycket sjukdom de går igenom de första åren. Jag försöker att bara acceptera läget även om det inte alltid är så kul att ringa och säga att man vab:ar igen... En dag kommer vi att vara ur vab-åren, det är ändå någon slags tröst.

#4 - - Linneasigrun:

efter att ha varit förälder i snart 6 år har jag märkt att en del vintrar är värre rent sjukdomsmässigt än andra. Vet inte om det beror på barnens immunförsvar eller på om virus är extra elaka varierat från år till år. Denna vinter har våra barn varit väldigt friska och så har det inte sett ut tidigare år. Man måste ta sig igenom det bara men fy vad jobbigt det är när man är i det.
En annan sak som jag börjat tänka med magsjuka är att inom familjen får man det så får man det och försöker att inte hetsa för mycket med städning och klorin. Det krävs så lite mängd av bakterien eller viruset för att smitta att det är nästan omöjligt att inte smitta varandra. Är du mottaglig så får du det. Så tror jag.

Kul att du är igång och skriver igen!

#5 - - Rebecka:

Vi har varit sjuka sen januari! Rekord på förskolan är två veckor. Magsjuka, hosta och feber, infektion i ögat och antibiotika, magsjuka igen och nu starten på en ny förkylning igen...magsjukan har dessutom jag och pappan fått båda ggr. Så efter en veckas vab så har det blivit egen sjukdom! Hemskt är det! Framkallar sån ångest med sjukdomar. Helt obevekligt, oförberett och olägligt bara kommer dem och inget kan man göra!

#6 - - Emma:

Älskar era klipp! Din snus, alltså haha - aldrig tänkt på att du snusar. Har du hörlurar i två olika färger? Såg ut så, grå och vit? Målar du i vanliga kläder? Jag kladdar alltid SÅ mycket så imponerad av det. Var bara tvungen att kommentera dessa tre saker som jag tänkte på :)

Våra barn är alltid sjuka mycket, cirka 40 vab-dagar förra året, puh... Inatt kräktes lilla barnet = mer vab och hål i plånboken. Stress på jobb pga missar mycket. Suck!

Till top