elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Min typ av mammapepp

Recept, Vardag Permalink9
Först och främst, TACK för alla kommentarer på mitt inlägg igår! Älskar att ha er i mitt liv, känner mig aldrig ensam eller galen (nästan), eftersom det alltid finns någon som känner exakt likadant som mig. Det jag tar med mig mest är att jag ska sänka mina krav, låta allt ta sin tid och investera i sjal och/eller sele. Vi har en sele av märket Aldoria som Gry somnade i igår men ska forska lite och försöka hitta en bra sele också! Hur som helst, under gårdagen blev det en hel massa snack i sociala medier om en hashtag som heter något i stil med mammapepp. Det handlar om att gå ner i vikt, "komma tillbaka" efter en graviditet och göra det för sin egen skull, fastän man samtidigt redovisar hekton för alla. Jag har ingen lust att ge mig in i någon diskussion eftersom jag är så sjukt trött och lam i hjärnan men jag känner väl mest att peppen helt uteblir när det nästan upplevs maniskt och att dessa jäkla siffror med minus före verkar vara det som visar om man är en bra människa eller inte. För mig är mammapepp exakt det jag såg i mitt kommentarsfält igår, kvinnor som peppar andra kvinnor, kvinnor som lyfter varandra utan att döma eller skuldbelägga, kvinnor som hejar på varandra. För mig är också mammapepp att när jag är ledsen äta sånt som jag för stunden mår bra av och därför tänkte jag tipsa om en grej jag bakade (!!!!) igår. OBS! Se nu inte framför er att jag stod i ett snyggt förkläde i köket, nynnandes på nån folkvisa med glada barn som roade sig själva. Nej, nej, Gry låg  på köksbordet och vrålade, Åke satt i sin matstol där han kollade på Babblarna och åt blodpudding och Leif satt mittemellan och försökte hålla alla nöjda. Jag var helt enkelt för sugen på en mördegsinbakad chokladkaka för att kunna låta bli att göra den. Plus att den gick supersnabbt att göra. Tyvärr blev min mördeg inte lika bra som jag önskade och jag kunde därför inte göra kakan lika vacker som i receptet men det ska ju ändå blandas i magen tänker jag! Den ser kanske inte mycket ut för världen tänker ni? Vad säger ni när ni får se insidan då (det är ju den som räknas ni vet)? Som sagt, så himla enkel och så farligt god! Man kan ju variera vilken smak man vill ha på chokladkakan, jag valde vanlig klassisk. Ganska bra grej att bjuda på när man får oväntat besök, vilket ju sker så här i bebistider men jag tror nog att vi kommer hinna äta upp alla bitar själva innan dess... Receptet hittade jag som vanligt på Lindas bakskola (följer på Facebook) och ni hittar det HÄR!  
#1 - - Josefin:

Haha, vilken rolig kaka! Den måste jag prova, tack för tipset. Fortsätter skicka pepp :) :)

#2 - - Jessica Engman:

Jag blev också så himla sugen på att prova den kakan när jag såg den! Såfort vi fått tillbaka vårt kök från målarna ska jag göra ett försök. 😄

#3 - - Sofia J:

Så den på Facebook igår och kände redan då att den måste bakas!!😋👌👍

#4 - - Marie:

Älskar din inställning till "mammapeppen" jag höll mig långt ifrån vågar och gym efter graviditeten och har ändå en sund kropp! Jag gick på barnvagnspeomenader när jag kände för det och åt kladdkaka när jag kände för det. Önskar jag hade haft lite av den mammapepp du beskriver, kände mig så sämst som inte tyckte att allt var rosenskimrande och hamnade i en svår förlossningsdepression pga mina höga krav på mig själv (det måste ju alltid vara städat, matchande kläder, nybakat, inte vilja vara utan sitt barn en endaste minut osv.)

#5 - - Hannhanna:

Åh, jag måste baka den där! Blev akut sugen!

#6 - - Johanna:

Kanske drömde detta, men vill minnas att jag såg nått inlägg på fb om att Gry vart så varm i sjalen? Iaf så räknas Aldoria bambu som en av de svalaste :/ sen är man ju tyvärr inte själv världens svalaste person vill jag minnas. I början hade jag en handduk mellan mig och Freya för att suga upp min svett, inte så najs kanske, men bebis höll sig torr och lite svalare :) sen räknas nog de flesta sjalar som svalare än sele. Eftersom hon är så liten kanske ni kan skippa det tredje lagret tyg i knytet och bara köra omslutet kryss då blir hon kanske svalare också :)
Om jag nu drömt om denna undran så ber jag om ursäkt och du kan strunta i mitt dravel :P

#7 - - Josefin:

Haha, du har inte drömt det 😄 Du har nog sett det på instagram, där såg jag det i alla fall! Bra tips 👍

#8 - - Nathalie:

Rekommenderar ergobaby både sjal och sele! Varit så nöjda!! Ångrar dock att vi inte har 360 selen, nu när hon börjar bli kring halvåret upplever jag att hon skulle vara mycket längre nöjd i selen om hon fick se något annat än in i mig.. Skulle kännas värt några extra hundralappar.. Kolla tradera där brukar det finnas både sjalar och selar :)

#9 - - Helena:

Selar att rekommendera är Manduca och Tula. Det är olika vilken man gillar bäst, mest beroende på kroppsform.

Ett annat tips är att man faktiskt kan amma med dem i selen och då får man ju armarna fria och kan röra sig. Det är lite trixigt i början men man kommer snabbt in i det! Vill du sen bära utomhus om du ska ut med Ralf eller/och Åke finns det bärjackor till humana priser på bonprix.

Till top