elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Lite allmänna tankar och iakttagelser om träning

Kropp & Knopp, Träning Permalink6
Jag vet att jag lovat att det här inte ska förvandlas till någon sorts träningsblogg men jag måste bara snabbt få berätta lite om hur jag tänker. Som ni vet (har tjatat om det forever ju) så har jag haft rätt mycket problem med min rygg. Det leder i mitt fall till en vidrig huvudvärk och trötthet och det går ju inte leva så. Jag har ingen vision om att bli en bodybuilder eller bli en sån som alltid går omkring med proteinshakes men jag fattar ju att jag måste träna för att slippa ha ont. Jag har inte tränat på gym sedan jag blev gravid med tvillingarna. Före dem bodde jag mer eller mindre i träningskläder och levde för det men nu har jag ett annat förhållande till min kropp och knopp. Det jag vet sen gammal är i alla fall att jag älskar (nåja, en liten överdrift eftersom det är så jobbigt att det ibland gör ont) bodypump. Det är en träning där verkligen hela kroppen körs igenom och man får bra hjälp med tekniken så att man inte gör fel. Därför är det såna pass jag vill försöka gå på, kanske två gånger i veckan. Idag var första gången på över två år och dessutom på en ny träningsanläggning där jag direkt gick vilse. Jag tänkte dela med mig av några iakttagelser jag gjorde från mitt äventyr:
  • Hur jag än försöker, lyckas jag ALLTID hamna längst fram mittemot ledaren.
  • Mina triceps är helt borta.
  • Mina biceps är starkare än någonsin! TACK ÅKE!
  • Varje gång tränaren säger att vi ska tänka på hur vi står/ligger/gör, utgår jag direkt från att hen säger det endast till mig och tar åt mig av allt.
  • Sist jag tränade bodypump hette det benböj, nu heter det så klart "squats".
  • Alla hade glänsande, nya kläder med brottarrygg. Jag var klädd från topp till tå i noppriga kläder med flera år på nacken.
  • När jag kom tillbaka till omklädningsrummet låg mina glasögon på handfatet utanför toaletterna. #virrigastistan
  • Jag har redan träningsvärk.
Här är en bild från när jag senast utövade fysisk aktivitet (förutom yoga). Det var i somras, då jag "kom igång med löpningen". Har inte sprungit sen dess. IMG_0772 Känner ni igen mig i min lista? Jag känner mig för övrigt som en rätt dålig vän till er för tillfället, som att jag blivit en sån bloggare som bara pratar om sig själv hela tiden och utgår från att alla är intresserade. Hoppas ni inte känner så men jag kan skylla lite på att jag är rätt mosig i hjärnan när jag sitter vid datorn hela dagarna och när jag då ska blogga är jag ganska yr i bollen. Det kommer bli bättre när jag fått in lite mer rutiner! Hoppas ni kan ha överseende, jag uppskattar alla er som kommenterar, läser, hjärtar och allt sånt!
Till top