elisabethlindroth.se

bara en blogg

  • Hem
  • Om Elisabeth
  • Min Youtube-kanal
  • Gravid vecka för vecka
  • Tvillingarna

Supergoda tekakor!

9 november, 2016

Många av er verkar ju gilla recept här på bloggen, så nu tänkte jag tipsa om ett! Hurra!

Receptet är absolut inte mitt personliga utan jag har hittat det i en SÅ härlig bok, nämligen Lindas Matbröd. Jag vill baka ALLT i den och har tänkt att innan bebisen kommer ska jag ha arbetat mig igenom alla recept. Boken är en ypperlig julklapp till någon du gillar eller en gåva till dig själv, på riktigt! Gillar du att baka lite kommer du att älska den!

img_0449

Boken hittar du bland annat HÄR (adlink) och den kostar endast 148:-!

Nu till receptet!

Klassiska tekakor    (ca 30 stycken)

Du behöver:

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, fingervarm
  • 75 gram smör, rumsvarmt
  • 2 tsk. salt
  • ½ dl. ljus sirap
  • 7 dl rågsikt
  • ca. 7 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den några minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca. 45 minuter.

273

  • Mjöla degen och kavla ut den, ca 1½ cm tunn/tjock.
  • Stansa ut runda kakor i degen, ca 10 cm i diameter. Använd en kakform, glas eller rund matburk t.ex.!

274

Gissa vilken som gjorts utan kakform! 🙂

  • Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper, nagga med gaffel och låt dem jäsa under bakduk 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 7-9 minuter (för mig räckte det med 5-6, SÅ olika på ugnar, så håll koll på färgen!). Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

276

Klart! 

Tycker att en frys med bröd är lite av en lyx och det är så fnissigt tillfredsställande att Åke verkar älska dem mer än annat bröd (kanske önsketänkande men whatever).

Lycka till och smaklig måltid!

31

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

2 Comments
Filed Under: Recept, Tips!

Comments

  1. Caroline says

    9 november, 2016 at 19:51

    Åh! Stort tack för att du delade med dig av receptet!. Det här ska jag testa. Ser verkligen supersmarrigt ut! 🙂

    Svara

Trackbacks

  1. Annandagen med goda tekakor - Mikaela - in the worldMikaela – in the world skriver:
    26 december, 2016 kl. 22:45

    […] använde mig av det här receptet som var superenkelt att slänga ihop. Jag hade inte rågsikt (jag vet inte ens vad det heter på […]

    Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Skriver om bebisar, hundar, renovering och allmänna livskriser.

Bor i Norrland tillsammans med ett härligt gäng och har precis köpt en gammal skola som ska börja renoveras inom kort!

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

[instagram-feed]

Prenumera på Bloglovin’

Follow

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Renovering, vecka TRE!

Renovering, vecka TRE!

Nu har det varit full fräs i vårt hus i hela tre … [Read More...]

Varde ljus och mer inspo

Varde ljus och mer inspo

Nu har jag googlat en hel del och hittat två … [Read More...]

Vårpepp/depp

Vårpepp/depp

Känner ni av vårdeppen? Den verkar vara rätt … [Read More...]

Theme Design By Studio Mommy · Copyright © 2018