elisabethlindroth.se

- bara en blogg

Tvättstugsrealism

Vardag Permalink10
Jag ska ej ljuga, vårt nya hem har knappt hunnit städas en enda gång under den knappa månad vi bott här. Visst, dammsugaren åker fram ibland och i måndags torkade jag golvet men endast för att Gry kräktes över det. Det finns helt enkelt ingen tid! Barnen är överallt och när vi båda jobbar heltid är vi ju nästan aldrig hemma. Vi har inte hunnit inreda ett enda rum färdigt men det måste ju få växa fram, samt att januari är lite av dödens månad. Allt är iskallt och mörkt = noll energi och lust. Därför tänkte jag visa hur tvättstugan blev, så här mitt i vardagen! Helt oredigerade och ogenomtänkta bilder, bara som det ser ut jämt. Den är ytterst liten och utan fönster, så inte det roligaste rummet direkt. Är ändå lycklig över mattan vi valde och de rosa väggarna, det ger en gnutta festlighet över ett annars deppigt rum. Vi köpte även den allra billigaste inredningen från Ikea, ett paket med skåp, bänkskiva, diskho och blandare. Även klädställningarna ovanför Gry är från Ikea, vi har hängt två våningar och de sväljer precis en hel tvättmaskin. Både tvättmaskinen och tumlaren är superbra, SÅ viktigt med en tvättmaskin som rymmer massor när man har barn anser jag. Skurmoppen står i diskhon nästan jämt eftersom Gry tycker att den där hållaren man vrider ur moppen i är en hatt. Stort plus för Torky-hållaren där inne, stort minus för det usla strykjärnet vi knölat ner i hållaren, då vårt riktiga inte ännu återfunnits. På väggen har vi hängt en sån här torkstång för plagg på galje. Högst upp har vi en hylla, där vi förvarar...en pall? 🤔 Varken tvätt- eller sköljmedel kan vara i skåpet under pga vild bebis. I ett hörn har vi klämt in ett badrumsskåp, det enda som rymdes, även det från Ikea. Där har vi städgrejer och just nu också verktyg vi behöver för framtida fix. På golvet står även en luftavfuktare, så att tvätten är torr dagen efter. Så! Det var vår tvättstuga som den ju är. Kanske kommer en tid när det är städat och fint, men just nu är den ju till för att fungera och det gör den! Jag har tappat rösten, Åke hostar och det är ISKALLT både inne och ute, plus att jag på riktigt blir sjukt arg av Wordpress-appen som jag bloggar via nu när vi har dåligt med internet. Ska försöka blogga lite på jobbet, när jag kan sitta på snabbt nät och med dator, känns som en dröm! Vill ni förresten se lite bilder på Formex? Eller är det ej av intresse? Nu: halloumiburgare, kycklingnuggets och korv, en riktig trerätters med andra ord. Ha en fin helg! ❤️
#1 - - Elisabet:

Supersnyggt golv!

#2 - - Jenny:

Jag säger nej till Formex, har sett hos andra bloggare och blir så o-pepp av dyra grejer jag ej kan köpa. Älskar din blogg i övrigt och tycker att det är gött att du fick åka dit!!!

#3 - - Elisabeth Lindroth:

Tack gulle du! Känner att Formex kanske är rätt trist att se? Roligare att vara där! Dock måste jag säga att mycket av det vi köpte, om inte allt, är sånt vi absolut själva känner är i bra pris! Sen finns det så klart dyrare märken men de skippade vi 😊❤️

#4 - - Lisa:

Jaaaa!!!

#5 - - Elina Sofi:

Ni har ju en ytterst stilfull tvättstuga! Vi råkade köpa OLIKA Ikea-skåp till vår och tänkte att vi fixar till det senare. Men nu fem år senare fortf olika skåpfronter och knoppar.... iaf är allt vitt! 😅 Dessutom har vi trängt in miljoner jackor, mössor, vantar, städgrejer, blöjor, skötbord, småbarnskläder eftersom tvättstugan även är groventré, skötrum och garderob för de minsta. Plus alla jäkla handdukar, lakan, dukar, sovsäckar, liggunderlag, gympapåsar, skridskor..... det är ett litet rum! Aldrig städat och aldrig ordnat, alltid knökfullt och rörigt! Men älskar iaf våra lila/rosa väggar därinne (det lilla man ser av de vill säga....).

#6 - - Sofia:

Älskar tvättstugor, lite av en favorit plats faktiskt. Drömmen vore att få designa en helt från början PRECIS som jag vill ha den!🤗(brukar få mycket konstiga blickar när jag säger det) Dock så har jag ju iaf en tvättstuga nu i huset, förra huset hyrde vi och där var tvättmaskinen intryckt på toan👎och tvätten hängde jag i hallen uppe👎

#7 - - Linda:

Lyx med tvättstuga, vi torkar vår tvätt i vardagsrummet pga att endast tvättmaskinen får plats i tvättstugan 😖 du har inte lust att dela med dig av modellen på er tvättmaskin? Vi behöver en ny å det finns ju sååå många att välja emellan.

#8 - - Mia:

Gärna Formex!! Jag var inte där i år men vill gärna se bilder på hur det såg ut.

#9 - - Leif:

Hej!

Det är en Bosch VarioPerfect Serie 6 och funkar riktigt bra. Vi har haft en Serie 3 tidigare som vi också varit nöjda med. Det viktigaste är nog att fundera på hur mycket det ska tvättas vid varje tillfälle så det inte blir en för liten maskin.

Boschs seriesystem är också ganska lätt att förstå. Serie 3 är typ en helt basic maskin medan det tillkommer mer finesser (och dyrare pris) upp till Serie 8.

Lycka till!

#10 - - Linda:

Tack 😁

Till top