elisabethlindroth.se

- bara en blogg

11 bilder från huset

Konstnärshuset, Renovering Permalink9
Jag har ju en tendens att bli långrandig men eftersom jag idag har en hel drös bilder tänker jag låta dem tala mest och bara kommentera pyyyyttelite till varje (hahaha, som om det kommer gå?). Vi börjar med sovrummet, har ju inte visat er något därifrån här på bloggen! Tapeten är uppe! Det visade sig vara ett oerhört svårt jobb, då rummet är totalt ojämnt och ingen våd blev perfekt i mönsterpassningen. Tur att tranorna är så förlåtande. Vi kånkade in det enorma skåpet som vi köpte utanför Umeå i somras och det sitter ju som en smäck på den platsbyggda bänken, kolla ba! Hade tänkt låta det vara vitt ett tag och känna in rummet (Ernst i mig har vaknat), kanske målar jag det sen! Efter tapeten äntligen var klar var det dags att sätta igång med golvet. Hade gärna behållt det som det var men eftersom det var så ojämnt nött och vi faktiskt inte orkade hyra och kånka hem en golvslip igen, bestämde vi oss för att måla det. Först grundmålade jag det två varv. Det är jobbigt men värt eftersom det annars kommer gulna igenom slutfärgen. Efter de två första varven målade jag ett varv med en ljus varmgrå och har tyvärr inte hunnit måla andra varvet än. Vill gärna måla i dagsljus vilket innebär att det måste ske mitt på dagen när alla är friska, vilket inte hänt än. MEN det kommer! Älskar verkligen tapeten, så himla nöjd att den fick flytta in hos oss! Badrummet börjar ta form också, det som saknas (förutom vatten) är att sätta upp duschväggen, hitta en eller flera lämpliga speglar och lampor. Ja och foder runt fönstren då. Är så glad i denna gamla diskbänk som vi köpte på en antikaffär i Skellefteå! Har låtit den vara som när vi köpte den men målat översidan i samma våtrumsfärg som väggen. I helgen fick barnen följa med ut för första gången på länge. Gry testade badkaret och blev arg när hon inte tog sig ur. Sen sprang hon runt med skruvar och andra vassa och livsfarliga saker tills vi slängde ut dem. Vi hann med en snabb fika också, det kändes så himla fint att vara där allihopa även om det var för en kort stund! Nästan alla blommor har fått flytta in också, i mina gamla krukor som jag målat om i laxrosa och samma grå kulör som köksinredningen. Ett hett tips i stället för att köpa nya! Gården är som en enda stor lerpöl nu och barnens leksaker trängs med bråte och annat skräp. MEN! Imorgon börjar det borras för vatten, HURRA HURRA! Det känns overkligt och jag vågar inte tro på det förrän det faktiskt är på riktigt. Nu ska jag försöka varva ner, har haft en stressig dag på jobbet och inte riktigt hunnit landa för kvällen än. Hoppas er måndag varit fin och hörrni, tusen tack för era fina kommentarer! Hinner inte svara så ofta men läser alla minst en gång!  
#1 - - Ida:

De ä så fint så fint så fint ,vilket sovrum, vill genast måla vårt sovrumgolv , vilken fin färg. Å tapeten, to daj för.
För att inte tala om så bra skåpet blev , som om det alltid hört ihop .
Å sen badrummet .....nämen jag fortsätter riva våtrumstapet i våran 2×1 m skrubb, kommer bli minst lika...... fint 😜....

#2 - - Ida:

Så härligt det blir! Älskar er stil!

#3 - - Camilla:

Gud så fint och hemtrevligt det ser ut! Ni har verkligen förvandlat en skola till ett hem!!
Hoppas att vattenborrningen går enligt planerna så ni snart kan inviga ert ljuvliga bardum med ett bad!
Håller alla tummar på att ni får fira jul i ert nya hem!

#4 - - Ylva:

Alltså wow! Det händer verkligen grejer i huset! Nu ser det nästan ut som ett färdigt hem! Är så fint! Och ser så himla mysigt ut! Lycka till med vattenborrandet!

#5 - - Linda:

Så smart med krukorna. Vilken typ av färg använder du?

#6 - - Linnea:

Så fint allt! Hoppas allt går bra med vattnet!

#7 - - Annika:

Vad roligt att följa, det blir så fint i huset! Vilken sorts färg ska man använda när man målar om krukor? Så smart att inte köpa nya!

#8 - - Mikaela:

Alltså ljuset i sånna här gamla ljuvliga hus! Har turen att också bo i ett gammalt hus med stora fönster, kommer aldrig vilja bo i något annat 😍

#9 - - T:

Så fantastiskt fint!! Älskar färgerna och inredningen. Tänk att ni ska få bo där sen!

Till top